Силният човек в Беларус отправи ясно послание към народа.Беларуският лидер Александър

...
Силният човек в Беларус отправи ясно послание към народа.Беларуският лидер Александър
Коментари Харесай

Лукашенко не смята да сдава властта в Беларус

Силният човек в Беларус насочи ясно обръщение към народа.

Беларуският лидер Александър Лукашенко заяви, че ще се кандидатира още веднъж за президент през 2025 година, съобщи беларуската държавна осведомителна организация БелТА в неделя.

" Кажете им (на опозицията в изгнание), че ще се кандидатирам ", сподели Лукашенко пред публицисти в изборна секция, откакто гласоподава на изборите за парламент и локални препоръки.

" Никой, нито един виновен президент не би изоставил хората си, които го последваха в борба. "

69-годишният Лукашенко ръководи Беларус от 1994 година и е един от най-близките съдружници на съветския президент Владимир Путин.

" Все още ни дели година до президентските избори. Много неща могат да се трансформират ", сподели той в отговор на следващ въпрос, съобщи БелТА.

" Естествено, аз и всички ние, обществото, ще реагираме на измененията, които ще настъпят в нашето общество и обстановката, в която ще подходим към изборите след една година. "

Припомняме, че Александър Лукашенко спечели президентските избори в Беларус през месец август 2020 година, само че страните от Европейски Съюз дефинираха изборите като фалшифицирани и несвободни, извършени на фона на задушаване на опозицията. След изборите избухнаха митинги, а главният противник на Лукашенко, Светлана Тихановская, която се разгласи за победител на изборите и не призна резултата, напусна страната. Основният противник на Лукашенко - Светлана Тихановская според формалните данни получи едвам 6.8% от гласовете. Тя разгласи, че не има вяра на оповестените данни, а на очите си - и ясно вижда, че хората всеобщо я поддържат. Освен това тя обърна внимание, че на изборите не е имало европейските наблюдаващи - нещо, което не се е случвало от 2001 година насам. В същото време Лукашенко ръководи страната към този момент 26 години, написа novini.bg.

След съветската инвазия в Украйна Беларус стана обект на интернационалните наказания, тъй като въпреки и да не взе участие директно във войната, Лукашенко разреши страната му да се употребява като плацдарм за съветското навлизане в Северна Украйна и към столицата Киев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР